Jeden z nedělních obědů
Kuřecí kousky s kaší:
1) Bramborová kaše: brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a řádně propláchneme studenou vodou. V hrnci dáme vařit osolenou vodu a brambory v ní necháme asi dvacet minut, „kdy skončit“ poznáme podle testu vidličkou. :P Uvařené brambory slijeme a hrnec necháme chvíli odstát. Mezitím ohřejeme mléko. Ruční šlehač zapneme na nízké obrátky a samotné brambory krátce rozmixujeme, přidáme horké mléko a kaši rozšleháme. :)
Na talíři ji polijeme máslovou šťávou z masa, proto nedáváme máslo při michování.
A aby to nebyla nuda, můžeme vše ještě vylepšit! :) Třeba smetanou místo mléka, česnekem, celerem, bylinkami..
2) Rychlé kuřecí kousky: prsa pokrájíme na kostičky, na pánvi rozpustíme máslo a maso na něm osmahneme lehce dozlatova, dle chuti osolíme. Poté podlijeme z konvice převařenou horkou vodou a dáme pod pokličku dusit zhruba 15 minut, dokud není maso měkké. Přidáme zeleninovou směs, průběžně kontrolujeme a dle potřeby dolíváme vodu.