Kokosové flameri s vinným krémem a jahodami
Vinná pěna:
-
3 žloutky
-
3 lžíce cukru krystal
-
150 ml bílého vína
Krupicové flameri:
-
3 lžíce krupičky
-
250 ml mléka
-
5 lžic kokosové moučky
-
4 lžíce cukru (nebo podle chuti)
-
asi 3 lžíce smetany na vaření
Jahodové želé:
-
1 sáček želatiny v prášku (pro 250 ml tekutiny)
-
300 g rozmixovaných jahod
-
cukr podle chuti
-
voda podle potřeby
Jak na to:
K jahodám přidáme vodu, aby byl celkový objem 250 ml a vmícháme želatinu s cukrem. Přivedeme k varu a po minutě lijeme do skleniček. Necháme vychladnout a pak uskladníme alespoň 30 minut v ledničce.
Žloutky smícháme s cukrem, přidáme k nim víno a ve vodní lázni šleháme do pěny.
Krupičku s cukrem, kokosem a mlékem necháme 10 minut odstát a pak svaříme jako klasickou krupicovou kaši. Má být hutnější konzistence. Odstavíme, vmícháme k ní smetanu a pak i vinnou pěnu.
Lžící přendáme opatrně do sklenic přímo na želatinu a vychladíme nejméně dvě hodiny v lednici. Dozdobíme a podáváme.